SSC JE Previous Year Question Papers With Answers Pdf Download

SSC JE Previous Year Question Papers With Answers

Dear applicants are you going to appear for SSC Junior Engineer Exam and now you have started your preparation and for better preparation you are looking for SSC JE Previous Year Question Papers with Answers than you are here at right place. From here you can easily check and download Previous Year Question Papers in pdf format. SSC JE exam divided in two parts paper1 and paper2. The Paper1 consisting of written test of type MCQs in it and Paper 2 is based on the interview

Staff Selection Commission’s conducts exam from to time and this year SSC is going to conduct JE exam. If you want to start their preparation for scoring good marks, may get Latest Sample Papers from this page. SSC headquarters is situated at New Delhi and at present time, there are 7 Regional Offices at Mumbai, Allahabad, Delhi, Guwahati, Kolkata, Bangalore, Chennai and 2 Sub-Regional Offices at Raipur and Chandigarh.

SC JE Previous Year Question Paper

Question 1. The locus of the instantaneous centre of a moving rigid body, is

  1. straight line
  2. involute
  3. centroid
  4. spiral

Answer: 3

Question 2. The friction experienced by a body, when in motion, is known as

  1. rolling friction
  2. dynamic friction
  3. limiting friction
  4. static friction

Answer: 2

Question 3. A cycle consisting of one constant pressure, one constant volume and two isentropic processes is known as

  1. Carnot cycle
  2. Stirling cycle
  3. Otto cycle
  4. Diesel cycle

Answer: 4

Question 4. The efficiency and work ratio of a simple gas turbine cycle are

  1. low
  2. very low
  3. high
  4. very high

Answer: 2

Question 5. The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is

  1. Ramanujam
  2. Rina Panigrahi
  3. Raja Ramanna
  4. Shakunthala Devi

Answer: D

Question 6. Jude Felix is a famous Indian player in which of the fields?

  1. Volleyball
  2. Tennis
  3. Football
  4. Hockey

Answer: 4

Question 7. The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of their ages three years ago ?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 8. An institute organised a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete ?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: 3

Question 9. 2, 5, 9, ?, 20, 27

  1. 14
  2. 16
  3. 18
  4. 24

Answer: 1

Question 10. 2, 3, 3, 5, 10, 13, ?, 43, 172, 177

  1. 23
  2. 38
  3. 39
  4. 40

Answer: 3

Note:


For other more details you may bookmark this page by pressing cntrl+d

 

Check More Related Links

SSC MTS Syllabus SSC Stenographer
SSC Online Part 1 & 2 SSC MTS
SSC CGL SSC Sub Inspector 
SSC CGL Toppers  SSC CPO 
Updated: October 14, 2016 — 4:18 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recruitment Application Examination Form © 2017 Frontier Theme